3 Jenis Serangga Perosak – Masalah Utama Selepas Bercuti Panjang

by Feb 5, 2019ABS Pest Control, Kawalan Serangga Am, Kawalan Serangga Anai Anai, Kawalan Serangga Pepijat

ABS Pest Control selalunya akan menerima panggilan aduan daripada pelanggan tentang 3 serangga ini, selepas mereka balik daripada bercuti panjang. 3 Serangga tersebut adalah, Tikus, Pepijat dan Anai Anai.

Tikus

Serangan tikus semasa ketiadaan orang dirumah kerana keluar bercuti panjang dan sebagainya adalah kerana, sumber makanan diluar tiada atau terputus bekalan. Selalunya tong sampah juga kosong sebab tiada buangan sampah dilakukan pemilik rumah.
Apabila ini berlaku, maka kumpulan tikus ini akan mula mencari sumber makanan alternatif dengan menyerang masuk rumah yang ditinggal lama melalui laluan sedia ada atau membuat laluan baru.

Ada juga kes dimana, pemilik rumah lupa untuk membuang sampah didalam rumah mereka, sehingga berbau yang boleh menarik kumpulan tikus ini untuk masuk dan mengambil makanan tersebut.

Pepijat

Pepijat sedia maklum adalah serangga yang boleh berpindah randah hanya dengan menumpang pada pakaian kita, bag-bag pakaian dan apa sahaja yang boleh menumpangkan pepijat ini.
Sebagai contoh apabila kita menginap di hotel-hotel, masalah pepijat sedia ada mereka, boleh mengundang parah dan merisikokan kesihatan kita. Oleh itu periksa, tilam, katil dan karpet yang ada di hotel tersebut kehadiran pepijat. Gunakan lampu suluh lebih baik. Luang 5min ke 10min masa boleh menyelamatkan kita daripada membawa balik pepijat kerumah tanpa kita sedari. Ini sangat mengharu birukan.

Menaiki pengangkutan awam seperti, bas, keretapi, kapal terbang atau kapal laut juga boleh merisikokan kita membawa pulang pepijat. Ini kerana pepijat boleh berpindah randah melalui bag pakaian kita, semasa dikargo bas, keretapi, kapal terbang dan kapal laut. Logik kan.

Nak rasa tidur malam anda suatu mimpi ngeri, bawalah pulang pepijat !

Anai-Anai

Masalah serangan anai anai adalah sangat merugikan kerana, anai anai boleh merosakkan harta benda kita dan seterusnya menyebabkan kerugian malah boleh menyebabkan kemalangan tanpa diduga.

Anai anai sangat suka pada keadaan yang tenang, lembab dan pada suhu yang rendah. Apabila rumah kita ditinggalkan lama, maka tiada gangguan dan gegaran, ini sangat disukai anai anai untuk menyerang kayu, kabinet dapur, bingkai pintu, tingkap dan lain lain.

Semasa adanya kita dirumah anai anai ini sudah ada sebenarnya, cuma proses serangan mereka agak perlahan dan berjaga-jaga, sehingga apabila kita mula pergi bercuti panjang, maka mereka mula mengatur strategi untuk menyerang dengan pantas dan berasa selamat.

Untuk elak diserang Anai-Anai secara senyap, ABS Pest Control sangat mengesyorkan Sistem Pemantauan; Pengumpanan Anai Anai Inovatif EXTERMINEX, yang boleh dipasang serta merta dirumah atau premis yang belum diserang anai anai, sebagai langkah pencegahan inovatif.

  • Tanpa perlu tebuk / gerudi lantai
  • Tanpa kerosakan pada lantai / mozek
  • Tanpa semburan bahan kimia cecair
  • Sungguh selamat dan berkesan

Dapatkan Khidmat Kawalan Anai-Anai

Menggunakan EXTERMINEX

Untuk sebarang pertanyaan tentang kawalan serangga dan anai anai

Tanya lanjut >>> 019 212 8081 ( Lynda )

Tanya lanjut >>> 012 591 5916 ( Zura )

Atau Isi dan hantar borang sebut harga di bawah.

Anda Hadapi Masalah? Dapatkan Sebut Harga Sekarang!

Share This